10 June 2016

ARDANI SELESA DENGAN MINYAK BEBE ANUGERAH WELLNESS



Minyak Bebe Anugerah
Anugerah Hasil Keajaiban Al-Quran
Walaupun dah empat anak dan seorang cucu, saya masih mengamalkan pesanan arwah mak dalam perjagaan anak dari lahir sehingga sekarang. Alhamdullillah.. dimudahkan. Paling dijaga adalah kembung perut atau angin (colic). Sawan nangis atau menangis terlalu sangat pun boleh akibatkan perut kembung. Perut kembung ni banyak punca, dari minum susu, tak sendawakan dengan betul, minum susu terlebih sangat, atau selepas menyusu dengan ibu, anak muntahkan susu keluar, mungkin ada benda kita makan sebelum tu, anak tidak serasi, Kalau ni dah terkena, puaslah kita nak pujuk anak kita. Saya ingat lagi waktu saya sampai ke subuh melayan merengeknya. 

Amalan selepas mandi
Jadi untuk kurangkan, arwah mak pesan macam-macam hahaha.. ikutlah sampai hari ini. Selalunya saya amalkan selepas mandi pagi dan petang, mesti 
  • bagi minum gripe water, ini untuk mengurangkan kembung dan panas perut dari dalaman.
  • hidung dan ubun-ubun mesti sapukan vicks sedikit. Satu untuk elakkan selsema selepas mandi dan ubun-ubun ni selalunya, untuk elak angin sejuk. 
  • tapak kaki, dada, perut terutama dibahagian ari-ari dan belakang dekat pinggang ,mesti disapukan minyak telon. Ini untuk bagi anak kita selesa dan kurangkan angin (colic). Nak lagi selesa, tuamkan dengan daun sirih atau kain suam-suam panasnya. 
  • Baru bengkong  dan bedungkan. Paling tak suka tetapi amat-amat mesti, untuk elak sejuk. Tak lama pun untuk 2 bulan pertama aje. 
Kan kadang bila kita guna Minyak Telon yang macam-macam brand ada yang akan buat anak kita tidak selesa. Ada yang sampai jadi merah-merah panas. Minyak Bebe (Minyak Telon Anugerah) ni saya dah cuba. Suka kerana Dany selesa sangat-sangat. 
  • Paling suka baunya, wangi macam buah. 
  • Berangin sedikit. 
  • Tak kesat bila letak kat kulit anak. 
  • Bila sapu, Minyak Bebe taklah berminyak sangat. Dia meresap.
Selalunya saya periksa kandungan Minyak Telon takut ada yang tidak sesuai dengan anak. Kandungan Minyak Bebe Anugerah ini banyak pada benda-benda yang hari-hari kita guna diguna pun. 
  • Minyak kayu putih
  • Serai
  • Lengkuas
  • Pudina
  • Limau purut
hah dah kena 'cium' dek nyamuk
Kebetulan lak Dany kena gigit dek nyamuk, merah menyala. Dah ada Minyak Bebe, terus aje sapu. So far Dany selesa dengan Minyak Bebe, tidur dia pun lebih lama sekarang. Sesuai untuk sampai ke 3-4 tahun. Tengok Dani macam best aje, saya pun ada try sikit.. best juga. 

Cubalah. Boleh cari info selanjutnya di

ANUGERAH INTERNATIONAL SDN. BHD. (971560-V)
P.O Box 7319, Persiaran Dato Menteri
40000 Shah Alam, Selangor

NO. TELEFON
+603 4143 0441

WAKTU OPERASI
Isnin - Jumaat
9.00AM - 6.00PM

PAUTAN MAKLUMAT

















Previous Post
Next Post

post written by:

11 comments:

  1. Baby always berangin, pening Kalo tak sapu sapu minyak cam ni, mesti diamalkan baru selesa

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup but i like tis one is so comfortable for me even hahaha

      Delete
  2. Looks like Minyak Bebe provides effective relief for babies. Will let my friends who are mothers know.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you emily sharing is caring haha

      Delete
  3. This product is ideal for baby and even for adults... I am sure.. since we adults also got time our stomach masuk angin... hahahah

    ReplyDelete
  4. Didn't know about this until I read your post, thanks for the info sharing :)

    ReplyDelete
  5. macam berkesan je..boleh share kat kawan kawan yang dah ade baby..thanks..

    ReplyDelete
  6. This oil is very handy for all mothers and it works too.

    ReplyDelete
  7. seem like very effective for baby good ones...

    ReplyDelete
  8. Looks good. Will share with my friend on the benefit of this.

    ReplyDelete

Please leave your comment.